Omdat een vriend van mij ging trouwen waarmee ik meerdere kunstexposities had gemaakt dacht ik ja! Ik heb wel eens nee gezegt op de vraag wil je mijn bruiloft fotograferen,maar eigenlijk lijkt het me super gaaf om te doen voor jullie Robert en Agnita! Howliemowlie dat was vet en eigenlijk ook niet zo heel veel anders als alle andere foto opdrachten die ik had gedaan. Daarna volgde er al snel weer een bruiloft en zo ging het los!
Tuurlijk moet ik wel eerlijk bekennen dat het zeker wel spannend was! De spanning voor een bruiloft voel ik als fotograaf zeker ook jullie zijn daar dus echt niet alleen in! Heb ik alle gear wel, de tijd, de datum wat nou als? Gelukkig heb ik net als voor een flinke bergwandeling in de bergen gewoon een paklijst waardoor het altijd goed komt. De eerste bruiloft fotografeerde ik zoals veel opdrachten met één camera body! Een backup camera had ik ook nog wel maar die was van veel mindere qualiteit en in de auto. Zeker 15 min. Lopen. Wat dat aangaat is er wel veel verandert in mijn aanpak!

Dubbele camera’s zodat er altijd direct doorgeschoten kan worden met de andere camera! verschillende lenzen en zelfs nog een derde camera body met lens voor het geval beide camera’s het begeven. Oké ik geef toe misschien ben ik een beetje paranoïde als het gaat om technisch falen van apparatuur, Maar ik speel het liever op safe op jullie trouwdag!

In de ruim 10 jaar dat ik fotografeer maar een keer gehad dat mijn camera het echt begaf tijdens het fotograferen. Gelukig niet eens een ramp toen.

Mijn kijk op trouwen is ook echt verandert. Eerst hoefde ik niet echt te trouwen en dacht ik ‘ ja maar ik hoef niet echt zo nodig, er verandert toch niks tussen mij en mijn vriendin’ Nu denk ik ja mega gaaf zeker weten van wel! Het is een gaaf feest van de liefde met je geliefde. Je kan het vieren zoals je wil, tuurlijk zijn er tradities maar als je die niet wil doe je die toch lekker niet. Voor al je vrienden en familie spreek je jullie liefde voor elkaar uit en heb je een super gave dag! Naja, jullie gaan al trouwen natuurlijk dus ik hoef jullie niet te overtuigen en mijzelf zoals je leest eigenlijk ook niet. Ook al ben ik nog niet getrouwd, mijn geliefde heb ik al gevonden en die is net zo gek is op natuur en avontuur als ik zelf.
Back to Top